Zitat:
Zitat von sbechtel
Rote Beete Saft ist echt abartig! Und wenn ich das sage, heißt das was
Ohne das jetzt recherchiert zu haben, sollte es auch frische rote Beete bringen und die schmeckt ziemlich geil.
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Dazu recht interessant von der Trainingspeaks Seite (sieht nach einem seriösen Artikel aus):
http://home.trainingpeaks.com/blog/a...ve-performance
Zitat:
Raw or cooked?
Previous research suggests that cooking will significantly reduce the available nitrates in vegetables5. This is why juicing beets or using concentrate is the preferred method for ingesting beets. The exception to this is light steaming, which may actually make the nutrients more available to the body6. Obviously, beets take some serious cooking to be edible, steaming isn’t going to cut it. For other high* nitrate vegetables, like spinach, light steaming will not affect the nitrate availability.
Drink it fast or take it slow?
The nitrates in beets are converted into nitrites by friendly bacteria in our saliva7. This is an important step that should not be overlooked. This conversion is not instantaneous, and the use of mouthwash or toothpaste soon after drinking beet juice may wash the nitrates out of your saliva7. It follows that drinking beet juice slowly may increase the time nitrates are in contact with these bacteria, increasing the conversion to nitrites.
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D.h. rohe Beete langsam genossen ist sogar das Beste

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Ich reibe gerne Karotten, frische rote Beete und etwas Ingwer, gebe reichlich Zitronensaft und Olivenöl drüber und was immer sonst einem gefällt (Petersilie, Pfeffer, Salz). Sehr lecker. Allerdings nehme ich da nur 2 Knollen und kein halbes Kilo...